Lahjoitamme Itämeren suojeluun

Itämeren yksi vakavimmista ympäristöongelmista on rehevöityminen. Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta. Vaikka merta rehevöittävät ravinnepäästöt ovat viime aikoina vähentyneet, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinileväkukinnat, veden sameneminen, rantojen limoittuminen sekä pohja-alueiden hapettomuus vaivaavat Itämerta edelleen. Ilmastomuutoksen vaikutukset kiihdyttävät Itämeren rehevöitymistä entisestään.

John Nurmisen Säätiö tekee konkreettista työtä Itämeren suojelemiseksi ja rehevöitymisen vähentämiseksi. John Nurmisen Säätiö on käynnistäneet lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 25 on saatu valmiiksi. Hankkeissa vähennetään meren ravinnekuormitusta ja ympäristöriskejä. Pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista rehevöittävää fosforikuormaa on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa onnistuttu pienentämään jopa 75 prosenttia.

Me lahjoitamme jokaisesta tilauksesta 5% tilauksen arvonlisäverottomasta arvosta Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta.

John Nurmisen Säätiön tavoitteenamme on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. John Nurmisen Säätiö toteuttaa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistaa, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville. John Nurmisen Säätiö säätiöläisiä yhdistää rakkaus mereen, sekä vahva usko siihen, että mikään ei ole mahdotonta.

John Nurmisen Säätiö työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. John Nurmisen Säätiö on riippumaton: John Nurmisen Säätiö työtä ohjaa vain ja ainoastaan Itämeren etu.

John Nurmisen Säätiö on myös palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. John Nurmisen Säätiö on julkaissut yli 40 meren tarinoista kertovaa kirjaa, järjestäneet lukuisia näyttelyitä ja tapahtumia sekä luoneet yhdessä merimuseoiden kanssa merellisen kulttuurin aarreaitan, Loki-verkkopalvelun.

John Nurmisen Säätiö haluaa kertoa meren tarinaa: meren, joka toimii meille suomalaisille siltana maailmaan. Meren tarinan ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää myös suojella. John Nurmisen Säätiö toiminnan monimuotoisuus tekee meistä ainutlaatuisen: John Nurmisen Säätiö työskentelee Itämeren hyväksi yli sukupolvien.

Jos haluat myös lahjoittaa, klikkaa linkkiä vieressä ja jatkat John Nurmisen Säätiön puhdasmeri.fi sivuille.